15 Ocak 2011 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER :
1subardağı ince bulgur
1su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 dal taze soğan
1 tutam maydonoz
kıvırcık
tuz,kimyon,pulbiber
1 adet limon

HAZIRLANIŞI :

mercimek lapa olacak şekilde kaynatılır kaynadıktan sonra üzerine bulgur dökülür ve demlenir.kurusoğan ince ince kıylır ve zeytinyağda kavrulur salçalar eklenir ardından demlenmiş mercimek ile yoğrulur ardından diğer malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğrulur kıvam elde edildikten sonra sıkılır servis yapılır AFİYET OLSUN :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlarda ilginizi çekebilir :)