25 Mart 2011 Cuma

Tuzda Tavuk

Malzemeler :
1 bütün tavuk
2 kg turşu tuzu
2 yumurta beyazı

Hazırlanışı : Önce tavuğu aygaza tutun kalan tüyleri için.daha sonra yıkayın ardından tepsiye koyun tuzu bir kapta yumurta aklarıyla ve biraz da su katarak karıştırın ve tavuğun tamamını açık kalmayacak şekilde kapatın fırına verin yaklaşık 2 saat tutun 2 saatte oluyor 230 dereceli fırında.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. tavuğun her türlüsünü cok severim. ellerine sağlık, güzel bir gün dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu tuzda tavuğun lezzeti farklımı nasıl oluyor?Şu dışarda satılan çevirme piliç gibi değilmi?Ben de Hataylıoyım.Bizim orda şelalelerde restorantlarda yaparlar aslında ama ben hiç yemedim.:)

    YanıtlaSil

bunlarda ilginizi çekebilir :)