4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ 1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
SOSU İÇİN
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin: Hindistancevizi
HAZIRLANIŞI
Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
karıştırın.Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırın. Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın. Afiyet Olsun :))))
mmh lezziz bir tarife benziyor.. ellerine saglik.. sicacik sevgiler
YanıtlaSilmerhaba sevgili arkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSiletkinliğmin son beş günü..tariflerinizi bekliyorum sevgilerrrrr
http://merakiyidir.blogcu
selamm,hayırlı cumalar,sevgiler
YanıtlaSil