26 Aralık 2010 Pazar

kakaolu kurabiye(kokostar)






Malzemeler :
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta (birinin akı iç malzemsinde kullanılacaktır.)
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un

İÇ Malzemesi :
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı

Üzeri için :
80 gr beyaz çıkulata yada kakaolu

Hazırlanışı :
önce kakaolu hamuru hazırlayalım bunun için un ve bir yumurtanın akı hariç tüm malzemeleri karıştıralım unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yağuralım  içi için olan malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun içini tutması ve birbirine yapışması gerek.içinide hazırladıktan sonra kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım içinin malzemesini de yuvarlayarak kakaolu hamurun içini açıp hindistan cevizli içi de yuvarladıktan sonra içine yerleştirelim ve kapatalım ve yuvarlayalım yağlanmış tepsiye dizelim 180 derece fırında pişirelim ve soğduktan sonra üzeri için benmari usulü çukulatayı erittikten sonra üzerine süsleyelim afiyet olsun arkdaşalarrr :)))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlarda ilginizi çekebilir :)